Dyslexie

Definitie: dyslexie is een stoornis die gekenmerkt wordt door een hardnekkig probleem met het aanleren en/of vlot toepassen van het lezen en/of het spellen op woordniveau. Bron: Stichting Dyslexie Nederland 2008.

Als je dyslexie hebt, dan heb je niet alleen meer moeite met goed lezen en spellen, maar ook vaak met:

Bovendien loop je de kans om voor dom of lui aangezien te worden, terwijl je juist éxtra hard je best moet doen om mee te komen in de klas. Daar kun je behoorlijk van uit je doen raken. Als je niet oppast dan verlies je een groot deel van je zelfvertrouwen. Ook kan het zo zijn dat je lezen en schrijven steeds meer uit de weg gaat, waardoor het niveau blijft steken. Op de middelbare school ervaar je vaak veel moeite met de vreemde talen. Alle reden dus om dyslexie tijdig te ontdekken!

In Nederland komt dyslexie bij  5 tot 10% van de bevolking voor en is daarmee een zeer veel voorkomende taal- en leerstoornis. Dyslexie kan licht, matig en ernstig van vorm zijn en er zijn meerdere factoren die bepalen hoe veel last je er van hebt. In talen die weinig klankzuiver zijn (zoals het Engels) hebben mensen er vaak nog veel meer last van. Dyslexie is een complex taalprobleem waar het kernprobleem ligt in een moeizame verwerking van spraakklanken (een fonologische verwerkingsstoornis). Logopedisten zijn daarom al vaak in een vroeg stadium betrokken bij de signalering en behandeling van dyslexie.

 

Neem contact met ons op

Wanneer wij bezig zijn met een behandeling of onderzoek kunnen wij de telefoon niet opnemen.
U kunt uw bericht op het antwoordapparaat inspreken of ons een mail sturen: info@logopedie-eilers.nl

0493 - 47 24 76

Locatie Someren

0492 - 33 18 18

Locatie Lierop

Ik heb een vraag

Klik hier voor het privacyreglement van Logopedie & Dyslexie Eilers

Aanmelden

Klik hier voor het privacyreglement van Logopedie & Dyslexie Eilers

Heeft u een verwijzing?

Ik heb een vraag

Klik hier voor het privacyreglement van Logopedie & Dyslexie Eilers