Spraak en taalproblemen

Spraakproblemen

Wanneer iemand problemen heeft met spreken, is deze minder goed of slecht verstaanbaar voor zijn omgeving. Hier kan sprake van zijn bij: een vertraagde spraakontwikkeling, articulatieproblemen (zoals binnensmonds of kaakgeklemd spreken), vloeiendheidstoornissen zoals stotteren; zie ook www.stotteren.nl, broddelen (snel en onduidelijk spreken), afwijkend mondgedrag (slappe articulatie, nasaliteitsstoornissen (zoals bij schisis) en een neurologische spraakstoornis (zoals dysarthrie).

 

Herkent u dit?

Video

‘Stotteren: Een (korte) animatiefilm’ door Bertrand De Bock. De film legt in 8 minuten op een heldere manier uit wat stotteren is, waar het vandaan komt en hoe je er het beste op reageert. Een film bedoeld voor iedereen die meer informatie wil over stotteren: scholen, kinderen, ouders, vrienden en familie van mensen die stotteren…

Video

Sommige kinderen nemen hun huisdier of een speciaal voorwerp mee tijdens hun spreekbeurt. Koen van 11 jaar pakt het anders aan. Voor zijn spreekbeurt over stotteren vroeg hij een van Nederlands bekendste stotteraars: Miss Montreal.

Taalproblemen

Taal zorgt ervoor dat wij contact met elkaar kunnen hebben en onze gedachten en gevoelens kunnen delen. Met taal kunnen we kenbaar maken wat we willen en denken. Voor ieder mens, jong of oud, is taal daarom van groot belang. Problemen met taal staan een goede communicatie in de weg. Hier kan sprake van zijn in het geval van: taalontwikkelingsproblemen bij kinderen (zoals problemen met zinsbouw en woordenschat: zie ook www.kindentaal.nl), dyslexie, meertaligheid, een afasie na een hersenbloeding of hersentrauma en bij communicatiestoornissen bij ASS (Autisme Spectrum Stoornis) of door een verstandelijke beperking of dementie.

Herkent u dit?

Neem contact met ons op

Wanneer wij bezig zijn met een behandeling of onderzoek kunnen wij de telefoon niet opnemen.
U kunt uw bericht op het antwoordapparaat inspreken of ons een mail sturen: info@logopedie-eilers.nl

0493 - 47 24 76

Locatie Someren

0492 - 33 18 18

Locatie Lierop

Ik heb een vraag

Klik hier voor het privacyreglement van Logopedie & Dyslexie Eilers

Aanmelden

Klik hier voor het privacyreglement van Logopedie & Dyslexie Eilers

Heeft u een verwijzing?

Ik heb een vraag

Klik hier voor het privacyreglement van Logopedie & Dyslexie Eilers